Mungo klíčení může inspirovat dospělé i děti

Proč klíčit fazolky mungo

Jsou zdravé – zařadíte-li do svého pravidelného jídelníčku více rostlinné stravy, bude to mít příznivý dopad na vaše zdraví. Ať už preventivní, či léčebný, v každém případě tím nic nepokazíte. Luštěniny patří k nejvíce prospěšným potravinám na celém světě, a jestliže je necháte naklíčit, zlepšíte jejich stravitelnost.
Pouze dva druhy fazolí můžete jíst s klíčky – rozhodnete-li se klíčit luštěniny, a mimochodem právě tyto plodiny klíčí nejlépe a velmi ochotně, může to být hrách, čočka a cizrna, ale z fazolí pouze jediné dva druhy – mungo a adzuki. S jinými druhy fazolí byste si přivodili slabou otravu.drobné rostlinné klíčky
Skvělý zdroj vitamínu C – kyselinu askorbovou, neboli vitamín C, můžete do organismu doplnit i jinak, např. exotickým ovocem, ale tímto způsobem si vypěstujete čerstvou zásobárnu „céčka“, po celý rok, což se hodí hlavně v zimě v období chřipkových epidemií. Posílíte tím imunitní systém, který bude odolnější vůči všem virovým nákazám. Navíc to bude bez postřiků, chemických hnojiv a dalších přísad, jimiž se některé ovoce ošetřuje, než doputuje do regálů supermarketů.
Výborně chutnají – na klíčcích z cizrny nebo z čočky si tolik nepochutnáte, ale mungo vyhovují většině strávníků, proto se také s úspěchem začaly tyto naklíčené rostlinky prodávat v obchodních domech již před mnoha lety.fazole na keramickém talíři
Nic na tom není a zvládne to i nešika –  mungo klíčení je proces velmi snadný a rychlý, za pár dnů máte hotovo a stačí jen několikrát za den semínka proplachovat čistou vodou. Pro usnadnění práce můžete vyzkoušet speciální misky, jsou vyrobené tak, aby se tento proces stal zábavnou hrou i pro malé děti, a zároveň je tímto způsobem můžete vést k lepšímu vztahu k přírodě a všem živým organismům. Děti si tak mohou uvědomit, že ze semínka vyrůstá nová živá rostlina, a že k tomu stačí jen obyčejná voda.

Categories: Společnosti